Újabb szakaszához érkezik a Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújítása

iho/vasút   ·   2021.09.10. 15:00
laev_kozepgaradna

Hamarosan elkészül a Miskolc-Dorottya utca állomás és Diósgyőr-Majláth forgalmi telep közötti városi szakasz nagyobb része.

Jól halad az Északerdő Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) korszerűsítése. A 2,4 kilométeres szakaszon a régi pályát elbontották, majd az ágyazat cseréje után új vágányokat építettek. Teljesen megújult a pálya menti vízelvezetés, és a keresztező utcák, telekbejárók útátjáróit is rendbe tették. Az új pályát előreláthatóan a jövő héten adják vissza a forgalomnak, így ezen a szakaszon is újra közlekedhetnek a vonatok.  

A rekonstrukció következő fázisa a Közép-Garadnai rakodó és Lillafüred közötti részt érinti. A 4,4 kilométeres szakaszon megújul a pályaszerkezet, két híd, valamint az utasfogadó peronok mellett a Pisztrángtelep kerítése is. A munkavégzés ideje alatt Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred állomások között rendkívüli menetrend lesz érvényben.

Az Északerdő Zrt. köszöni a megyeszékhelyen élők megértését, amit a városi szakasz építési munkái alatt tanúsítottak. Az erdőgazdaság felhívja a figyelmet, hogy a vonatközlekedés helyreállásával az átjárókban számítani kell az érkező szerelvényekre. Az aktuális menetrendről a társaság honlapján, ide kattintva lehet tájékozódni.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút átfogó korszerűsítését az Északerdő Zrt. Magyarország Kormányának támogatásából valósítja meg. A teljes projekt 2022 júniusára fejeződhet be.

(Nyitókép forrása: Északerdő Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.