Újabb tíz Traxxot szerez be a Metrans

iho/vasút   ·   2017.12.09. 18:00
40__P2042238

A hamburgi kikötő (HHLA) intermodális szolgáltatásokért felelős leányvállalata, a Magyarországon is jól ismert Metrans számos helyen rendelkezik saját terminállal – többek között Budapesten is –, továbbá saját vontatójármű-állományt is üzemeltet, amelyet most tovább bővít, mivel a több mozdony nagyobb konténerszállítási kapacitást jelent. A 386 031-040 pályaszámú, többáramnemű (MS) Traxxokat 2018 márciusa és novembere között veheti át a Metrans. A kettes szintű ETCS-sel is ellátott villanygépeket Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon lehet majd használni.

A Metrans Traxxai Magyarországon is gyakori vendégnek számítanak a konténervonatok élén (fotó: Vörös Attila)

Kiss Péter, a Metrans Danubia Kft. vezérigazgatója elmondta: mennél több saját mozdonyt tud bevetni a vállalat, annál jobb, megbízhatóbb, rugalmasabb lehet a szállítási szolgáltatás, sőt, új szolgáltatásokat is nyújthatnak. A Metrans 2018 során elsősorban Lengyelországot célozza meg, ahol átveszi a feladatokat a szintén HHLA-leány Polzugtól – számol be a Railcolor News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.