Újjászülető Sárvár

iho   ·   2013.11.07. 08:45
00

A sárvári állomásépület és környezetének állapota felújításra vár: az állomási mellékhelyiségek, a peronok, a járdák, a buszmegállók leromlott állapotúak, nincs elég parkoló és fedett kerékpártároló hely sem. A Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív programban A MÁV Zrt., a Vasi Volán Zrt., valamint Sárvár, Gérce, Rábapaty, Sitke és Vásárosmiske önkormányzata alkotta konzorcium 189 millió 119 ezer 919 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Kondora István sárvári polgármester, Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője és Breznovits István, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a szerződés megkötésekor<br>(képek forrása: MÁV Zrt.)

A pályázaton nyert összegből a sárvári állomás felvételi épületének felújításán kívül új parkolóhelyek, fedett kerékpártárolók épülnek. Az épület előtt új buszmegállók és utastájékoztató rendszer fogja segíteni az átszállást. Felújítják a közút és a járda burkolatát, a Hunyadi és az Uzsoki utca kereszteződésében új körforgalmat építenek. A konzorciumban részt vevő települések buszmegállóinak felújítását is fedezi a pályázaton elnyert összeg.

Csoportkép a szerződéskötés után

A támogatási szerződést 2013. november 6-án írta alá Kondora István sárvári polgármester és Breznovits István, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója. A közlekedési szolgáltatások minőségét jelentősen javító projekt tervezett befejezési időpontja 2014. december 31.

Sárváron húz át a nyolcadik Szili gyorsvonatával Vörös Attila felvételén

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek