Újra életbe lépett az Alstom-szerződés

MTI   ·   2011.08.16. 00:00

A metrószerelvények gyártója hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megkapta a BKV-tól a hivatalos értesítését, ezzel a 2006 májusában aláírt eredeti szállítási szerződés – a Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója által aláírt kiegészítésekkel együtt – újra hatályba lépett.

Ezután az Alstom azonnal elindítja a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál a 2-es vonalra szánt szerelvények típusengedélyeztetési eljárását – olvasható az Alstom közleményében.

A dokumentumokat Tarlós István és Patrick Kron július 20-án írta alá Budapesten, de szükség volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. ellenjegyzésére is. Az NFÜ és a KIKSZ már megadta a jóváhagyást – áll az MTI tudósításában.

Az Alstomnak a hatálybalépéstől számított 300 napon belül meg kell szereznie a 2-es metró szerelvényeinek végleges típusengedélyét, és 330 napon belül le kell szállítania az első szerelvényt Budapestre.
A szerződés szerint az Alstom 22 szerelvényt gyárt a 2-es metróra 150 millió euróért, és 15+7 automata szerelvényt a 4-es vonalra 114 millió euróért.

Kapcsolódó hírek