Újra van vasúti összeköttetés Ukrajna és Románia között

Korcsmáros Gábor   ·   2023.01.19. 15:00
UZ

A személyvonatok naponta kétszer közlekednek a megújított vasúti összeköttetésen. 

Az Ukrzaliznicja (UZ) ukrán vasúttársaság egy újabb vasúti összeköttetéssel büszkélkedhet. A kárpátaljai Rahó (Rahiv) és a Partiumban fekvő Visóvölgy (Valea Vișeului) között az ukrán vasúttársaság naponta két személyvonatot indít. Ez egy újabb határon átnyúló vasútvonal, amelyen a múltban megszűnt a forgalom, de a háború miatt a vasúti összeköttetést helyreállították. Tavaly nyáron például a Lengyelország és Ukrajna közötti Uherce és Krościenko szakaszon indult meg újra a vasúti forgalom. 

A zölddel jelölt vasútvonalon indult újra a forgalom (forrás: UZ)

A Rahó felől érkező szerelvényekről Visóvölgy állomáson az utasok átszállhatnak a kolozsvári vagy bukaresti közvetlen járatokra is. Az Ukrán Vasutak új, ukrán gyártmányú DPKr3 dízelmotorvonatokat járat a vonalon. Az Ukrán Vasutak igazgatója, Oleksandr Kamyshin szerint a vonal a teherszállítás szempontjából is fontos, de fellendítheti a térség turizmusát is. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek