Újragondolja idei üzleti tervét a BKK

MTI   ·   2020.04.06. 19:51
bkk88

A járványveszélyhez kapcsolódóan jelentkező pluszköltségek és a jelentős menetdíjbevétel-kiesés ellenére sincs ok aggodalomra a BKK működésével és finanszírozásával kapcsolatban – áll a BKK közleményében. A járványveszélyhez kapcsolódó intézkedések miatt 80-90 százalékkal esett az utasok száma. A társaságcsoportnál további költségek is jelentkeztek a fokozott takarítás, a nagyobb mennyiségű tisztítószer és a védőfelszerelések beszerzése miatt, ami arra készteti a BKK vezetését, hogy a 2020-as üzleti tervet újragondolja. Az új tervet a vállalatcsoport igazgatósága és a fővárosi önkormányzat is véleményezni fogja, a véglegesítése után pedig van lehetőség arra, hogy a BKK az önkormányzattal és a központi költségvetési szervekkel együtt a középtávú finanszírozásról is egyeztessen.

„A BKK működése jelenleg is stabil” – idézte a közlemény Varga Ivett vezérigazgatót, aki hozzátette: a cég a saját bevételein túl a fővárostól idén 105 milliárd forintos támogatást kap.

„Ehhez a BKK a mindenkori pénzügyi helyzetéhez mérten fér hozzá, tehát a támogatás a bankszámlaegyenleg alapján felhasználható a kifizetéseinkhez. A szerződéseink jelenleg megfelelő finanszírozást biztosítanak a társaságcsoport számára, a jelenlegi rendkívüli helyzetben is” – ismertette Varga Ivett.

A BKK közleménye szerint a bérköltségeket akár a saját forrásaiból is sokszorosan ki tudja fizetni a cég. A BKK a beszerzéseken és saját kiadásain kíván spórolni, nem a dolgozókon. A vállalat vezetése bízik abban, hogy a kormány hathatós intézkedéseket hoz majd annak érdekében, hogy az országban mindenki megőrizhesse a munkahelyét és a Fővárosi Önkormányzat is lehetővé tegye a közösségi közlekedés folyamatosságát.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek