Uniós környezetvédelmi védjegyet kapott Szépilona

iho/vasút   ·   2024.02.06. 18:00
00_bkv_szepilona_kocsiszin

A Budafok Villamos Járműtelep és az M4 Metró Járműtelep után február 14-étől már a BKV Szépilona Villamos Járműtelepének is van EMAS védjegye. A kocsiszín is teljesítette a feltételeket, és a BKV megkapta az új hitelesítési okiratot.

Az Európai Unió EMAS (Eco-Management and Audit Scheme – környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer) rendelete egy módszert kínál cégeknek, szervezeteknek környezeti teljesítményük fejlesztéséhez, publikálásához, és ezen keresztül egy környezettudatos vállalati működés megvalósításához. A nemzetközi környezetvédelmi programban a cégek önkéntes vállalásokat tesznek, illetve átláthatóvá teszik működésüket is. A BKV két járműtelepe, a budafoki kocsiszín és az M4 Metró Járműtelep 2020-ban szerezte meg az EMAS védjegyet. Hozzájuk csatlakozott most a Szépilona kocsiszín is.

A BKV teljesítette korábbi környezetvédelmi vállalásait, egyebek között energetikai megtakarítási intézkedéseket vezetett be, kiterjesztette a szelektív hulladékgyűjtést, és az elektronikus aláírás bevezetésével csökkentette a papírfelhasználást. A BKV honlapján már elérhető a cég Környezetvédelmi nyilatkozata, amely az EMAS programban részt vevő három járműtelep 2022. évi környezeti teljesítményét és megvalósult környezetvédelmi intézkedéseit mutatja be. Energiatudatos, felelős nagyvállalatként a BKV hosszú ideje törekszik arra, hogy üzemeltetői tevékenységét ne csak a gazdasági szempontokat szem előtt tartva végezze, hanem mindezt munkatársaira, környezetére és a társadalomra figyelemmel, fenntartható módon tegye. Ezért 2024-re további környezetvédelmi fejlesztéseket határozott meg, amelyek hozzájárulnak a budapesti közösségi közlekedés fenntartható működéséhez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek