USB bemenet a kapaszkodón, avagy hasznos idő-töltés a buszon

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.22. 18:45
kiskep

A Prágai Integrált Közlekedést szervező cég,a a ROPID augusztus közepén kezdte el az USB csatlakozók próbaüzemét, igaz egyelőre csak egyetlen buszon – írja a metro.cz. A ČSAD Polkost közlekedési vállalat MAN típusú csuklósára összesen hét USB csatlakozót szereltek egy-egy kapaszkodóra. Ennek köszönhetően az utasok munkába, vagy hazafelé menet útközben feltölthetik okostelefonjaikat, táblagépüket.

(fotó: metro.cz)

Az ötletet az utasok zöme nagy örömmel fogadta, s a pozitív visszhang alapján várhatóan több buszon is megjelennek a jövőben az USB csatlakozók. Egyelőre csak egy buszon van ilyen, a Prágából Kutná Horára közlekedő helyközi járaton (381-es, 382-es autóbusz). A ROPID igazgatója szerint a jövőben felkérik az összes leszerződött közlekedési szolgáltatót, szereljék fel járműveiket a modern műszerekkel. A Prágai Közlekedési Vállalatnál egyelőre nem alkalmazzák ezt az újítást, de nem zárták ki azt sem, hogy a jövőben ez változhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek