Út a szlovákiai Abaújnádasd és Kéked között

MTI   ·   2012.03.20. 19:37

A közel hétkilométeres útszakasz a szlovák-magyar határon átívelő együttműködés keretén belül épül meg Abaújnádasd (Trstené pri Hornáde) és a magyarországi Kéked között – adta hírül a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

Az új út lerövidíti a Kassa és Sárospatak közt közlekedők utazási idejét – nyilatkozta a felújítással kapcsolatban a kassai megyefőnök, Zdenko Trebula.

Az új útszakasz leginkább azoknak hasznos, akik a szlovák határtól két kilométerre fekvő Kékedre vagy onnét Kassára akarnak eljutni. Eddig ugyanis a Kassáról Kékedre utazók csak egy 30 kilométeres kitérővel érhették el úti céljukat.

A felújítás összköltsége több mint 2 millió euró, ebből 1 millió 730 ezer eurót az európai régiófejlesztési alap (ERDF) fedez. A projekt vezető partnere a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., amelynek szlovákiai társszervezete Kassa megye önkormányzata.

A két község a maps.google.com-on

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.