Üzembe helyezték az első magyar jelzőberendezésüket a csehek

Korcsmáros Gábor   ·   2023.12.08. 16:00
Röszke2

Röszke határállomáson található az első cseh gyártmányú állomási jelzőberendezés a magyar vasúthálózaton.

A cseh AŽD vasúti biztosító- és egyéb innovatív berendezéseket, megoldásokat gyártó vállalat Röszke vasútállomáson sikeresen üzembe helyezte az ESA-44-HU típusú digitális állomási biztosítóberendezést. A fejlesztés a Szeged–Röszke–szerb határ közötti vonalszakasz biztosítóberendezéseinek modernizálása keretén belül lett telepítve Röszkén. A beszerzés még az integrált vonali biztosítóberendezés telepítését, valamint vasúti átkelők és az ETCS L1 vonatbefolyásoló rendszer vonali részének beépítését is magába foglalja.

Az AŽD tájékoztatása szerint 2024-ben további digitális állomási biztosítóberendezéseket telepítenek Szegeden, valamint a 150-es vasútvonal Soroksár–Kelebia szakaszán is. Az AŽD Magyarországon a V-Híd Csoporthoz tartozó V4SIL és R-Kord vállalatokkal dolgozott együtt annak érdekében, hogy a cseh technológiákat és a know-howt át lehessen ültetni a magyar vasúti közegbe, hogy annak minden eleme megfeleljen a magyarországi követelményeknek és szabályoknak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek