Változik a BKV menetrendje a hétvégi ünnep miatt

MTI   ·   2011.10.22. 10:16

1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján tartandó megemlékezések, illetve a Nemzetközi Félmaraton és Szabadság Futam futóverseny miatt szombaton a 18-as villamos délután fél öttől ötven percig csak a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, illetve a Savoya park és a Szent Gellért tér között közlekedik. Délután fél öt és öt óra között a 19-es és 41-es villamos is csak a Szent Gellért tér és a dél-budai végállomások között szállít utasokat.

Változik a 7-es, a 7E, a 173 és a 173E buszok menetrendje is, délután fél öttől negyven percre; a buszok a Rudas fürdőnél és a Ferenciek terén nem állnak meg, helyettük a Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon közlekedve a Fővám téren és a Kálvin téren állnak meg.

A 160-as és 260-as buszok délután 5 órától este 7 óráig szükség esetén a Batthyány tér helyett csak a Margit hídig közlekednek. A 2-es villamosok szombat déltől vasárnap este 8 óráig csak a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek.

Vasárnap a 21-es és 21A buszok délelőtt a Svábhegy-fogaskerekű és Normafa, illetve Csillebérc, KFKI megállók között közlekednek, a 212-es járatok pedig a Boráros tér és a Thomán István utca között szállítanak csak utasokat.

Az 5-ös és 178-as jelű buszok délelőtt a Döbrentei tér felé nem állnak meg a Dózsa György téren, délután 6 óráig pedig módosított útvonalon, a Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon járnak. Szintén terelt vonalon (Kossuth tér–Deák tér) viszik majd az utasokat a 16-os, a 115-ös, a 7-es buszcsalád (Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút) buszai, továbbá a 8-as és 112-es buszok (Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút).

Kapcsolódó hírek