Városfejlesztés Nagykárolyban

MTI   ·   2011.10.05. 10:52
A város önkormányzata 2009 tavaszán nyújtotta be azt az átfogó, hat alpontból álló tervcsomagot, amelynek összértéke harmincnégymillió lej (2,3 milliárd forint). A hat közül négy támogatását hagyta jóvá a fejlesztési tárca.

Az egyik pályázat a város főutcájának felújításáról szól, a közlekedési lámpától a barokk templomig, melyre 7,6 millió lejt hagytak jóvá. Ebből az összegből elkészül a térkövezés, szökőkutakat alakítanak ki, valamint zöldövezetet újítanak fel, és kicserélik a világítótesteket. Rendbeteszik a város három nagy lakótelepét is, illetve a Kossuth-kertben játszótereket és zöldövezeteket újítanak fel, többet pedig bővítenek. Ezekre 3,4 millió lejt nyert a város.

Nagykárolyban azt remélik, hogy a másik két pályázatukat is jóváhagyja még az idén a szaktárca. Ezek közül egyik a lakótelepek útjainak aszfaltozását, járdák felújítását, valamint parkolók kialakítását tartalmazza, melyre hárommillió lejt kértek, a másik pedig egy tízmillió lejes projekt, melyből a több mint százéves színházépületet kívánják felújítani, továbbá ebből finanszíroznák egy multifunkcionális kulturális központ kialakítását.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.