Szembemenesztés Amszterdamban

iho/vasút   ·   2012.04.21. 21:41

Szombat este fél hét körül, Amszterdam belvárosában ütközött össze frontálisan egy távolsági gyorsvonat és egy elővárosi személyvonat. A műszaki mentéshez a tűzoltók és a mentők is nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A balesetnek összesen 125 sérültje van, közülük 43 súlyos. További 13 sérült állapota pedig válságos. A sérültek főleg végtagtöréseket szenvedtek.

A balesetet szenvedett szerelvények<br>(fotó: Frans van Dijk)

A baleset oka és körülményei egyelőre nem ismertek. Hogy hogyan haladhatott egymással szembe a két vonat, azt a hatóság és a vasúttársaság szakemberei is vizsgálják.

A balesetben a pálya is rongálódott, illetve a mentés miatt is le kellett zárni a város egyik legfontosabb vasútvonalát. Így a schipholi repülőtér és a főpályaudvar között sem közlekednek a vonatok.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.