Vectronokat vesz a Hector Rail

iho/vasút   ·   2016.07.24. 13:45
400px_vectron

A skandináviai használatra szánt gépek első két, csak a svéd vonatbefolyásolással ellátott példányát a vasúttársaság hamarosan át is veheti, mivel a rendelt verzióból volt is raktáron a Siemensnek – adja hírül az International Railway Journal. A fennmaradó három, már kiegészítő dízelmotorral, valamint ETCS-sel is felszerelt mozdonyt 2017-ben szállítja a német gyártó. Utóbbi járműveknek köszönhetően a Hector Railnek már valószínűleg nem lesz szüksége külön tolatómozdonyokra a villamosítatlan pályaudvarokon való mozgások során. A négytengelyes, kilencven tonnás, 6400 kilowatt teljesítményű Vectronok legnagyobb üzemi sebessége kétszáz kilométer per óra.

Újabb öt Vectron kelt el, a vásárló a svéd Hector Rail (illusztráció: Railway Gazette)

A napokban bejelentett megállapodás egy további, összesen tizenöt Vectronra szóló opciót is magába foglal. A gépeket 2021-ig hívhatja le a Hector Rail, és a svédországi és dániai felhasználhatóság mellett igény esetén a Németországban való közlekedésre is alkalmasak lehetnek – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek