Végre megcsinálják a görbeházi csomóponti ágat!

iho/közút   ·   2022.02.17. 15:00
00_m35_gorbehaza

A NIF Zrt. beruházásában megépül az M35-ös autópálya Debrecen–Nyíregyháza és a Nyíregyháza–Debrecen csomóponti ága Görbeházánál.

A fejlesztés segíteni fogja a térség jobb elérhetőségét: Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezőknek nyújt lehetőséget Debrecen irányába továbbhaladni, és Debrecen felől az M35-ös autópályán, Nyíregyháza irányába az M3-as autópályán történő továbbhaladást fogja biztosítani.

A 2015-ben, illetve 2018-ban elkészített kiviteli tervek szerint a Nyíregyháza–Debrecen és a Debrecen–Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezése keretében egy híd, illetve összesen mintegy egy kilométer hosszú út készül el. Ezen felül egy üzemi forduló épül meg – az M35-ös autópálya 3+070 kilométer-szelvény környezetében – segítve az autópálya üzemeltetési feladatainak ellátását, amihez a kiviteli terveket is jelen projekt részeként szükséges elkészíteni.

(fotók: NIF Zrt.)

A területek – amik mindkét ág megvalósításához szükségesek – már rendelkezésre állnak.

A fejlesztés során 96 ezer köbméter földet mozgatnak meg, 1400 köbméter hidraulikus kötőanyagú pályaszerkezet, továbbá 2900 köbméter bitumenes kötőanyagú pályaszerkezet és 5,1 kilométer közúti visszatartó rendszer épül meg.

Jelenleg a kivitelezési munka megkezdéséhez szükséges előkészítő tevékenység – a tervek felülvizsgálata, munkakezdéshez szükséges dokumentációk összeállítása – zajlik. A munka befejezése 2023 decemberére várható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek