Viharmérleg, viharméreg: kidőlt fák, leszakadt ágak a hirtelen lezúdult eső miatt

MTI/iho   ·   2014.08.07. 08:45
viharm0

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta: az elmúlt tíz nap viharai és nagy esőzései miatt már csaknem 900 alkalommal kellett beavatkozniuk. Az OKF szóvivője hozzátette: szerda délutántól több mint száz helyen kidőlt fák és leszakadt faágak, csaknem száz esetben a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt riasztották munkatársait.

Budapest III. kerület, a Sóvár utca – egy a sok kidőlt fa közül. Van buszos fotónk is! A képre kattintva galéria nyílik (fotó: MTI)

A tűzoltóknak sok munkájuk volt Budapesten, Érden, Veresegyházon és Debrecenben. A Hajdú-Bihar megyei megyeszékhelyen egy szakközépiskola pincéjét öntötte el a víz. Mezőkövesden pedig egy kórház tetejét bontotta meg a szél. Emellett mintegy húsz épületkárnál kérték a tűzoltó segítségét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli veszélyjelzése szerint ma is többfelé várható heves esőzés. A várható felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében, valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken ismét számítani lehet arra, hogy egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, továbbá a fővárosra a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek