Villamos akart lenni, de kabrió lett

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.09.18. 13:45
kiskep

Előző cikkünkben tudattuk, hogy a cseh fővárosban a síneket egy speciális villamos is pásztázza, mégpedig egy olyan jármű, amely a megfelelő helyekre kenőanyagot visz fel a sínpár felületére. A Prágai Közlekedési Vállalat egyelőre még csak bérli a járművet, néhány hónapja a tesztüzem folyik. A szóló kabrió villamos azonban hamar belopta magát a népes prágai közlekedési szurkolótábor szívébe. Most már ott tartunk, hogy nem csak a fanatikusok követik figyelemmel a villamos mozgását, de a mindennapi emberek is előkapják a fényképezőiket, s lencsevégre kapják a csonka vázú járművet. Sőt, a külföldi turisták selfie-botjaikat sem restek előkapni a villamos láttán.

A sínkenő villamos akcióban

A kötöttpályás jármű közkedveltségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy on-line webkamerát is szereltek a villamosra, s hajnali négy óra és éjfél között minden nap egy internetes felületen figyelemmel kísérhető a villamos mozgása. A videó minősége nagyon jó, a weboldal jobb alsó sarkában pedig egy térkép is mutatja, hogy éppen merre tart a villamos. Tessék, lássék a videó! Mindenki tehet egy kis prágai kirándulást a videó által, sőt, aki kitartó, s üzemzárás körüli időpontban nézi a közvetítést, akkor bekukkanthat a pankráci remízbe is.

Pechünkre épp most írják az oldalon, hogy szüneteltetik az online közvetítést, mert a kabrió villamost a vasárnapi ünnepi villamosfelvonulásra készítik elő. Pénteken és szombaton így hosszabb ideig kimaradás lehet a közvetítésben. De utána újra nézhető a show.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek