Villamos dízelmozdony születik

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.01.14. 12:00
CZLOKO_01

Az új mozdony, amelyet a CZ Loko fejleszt és gyárt, többszörösen hibridüzemű lesz. A mozdonyok felsővezetékről, gázolajjal és akkumulátorokkal is képesek lesznek működni.

A járműgyártó már tavaly júniusban, amikor a Czech Raildays szakvásáron a HybridShunter400-as sorozatot mutatták be, már jelezte, reagálni szeretne a változó piaci igényekre, ezért a dízelmozdonyok helyett más alternatívát szeretne ajánlani az ügyfeleinek. A CZ Loko tervei szerint az első teljesen új kombinált üzemű mozdony 2022-re készülhet el, a berlini Innotranson mutatnák be. Az illusztráció még csak látványterv, viszont lényeges formai átalakítások már nem várhatók.

A látványterv (forrás: CZ Loko)

A járműgyártó a HybridShunter400 sorozaton teszteli a különböző új technológiákat. A járműgyártó célja, hogy egy teljesen új termékcsaládot hozzanak létre, és a hibridmozdonyokat szériagyártásban is gyárthassák. Először könnyűsúlyú tolatómozdonyt, majd egy nagyobb mozdonyt (az EffiShunter 1000-es sorozat vázára) is szeretnének legyártani, új technológiai alapokra fektetve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek