Visszaszorulóban a Ryanair Budapesten

Schulek Tibor   ·   2013.12.24. 09:15
cim

Újabb törléseket figyelhetünk meg a Ryanair foglalási rendszerében a Ferihegyi repülőtérről, így teret enged a Wizz Airnek, aki azonnal be is jelentette a sűrítéseket. Azokon az útvonalakon, ahol a lila cég egyedül marad, jegyáremelkedés várható.

Már nem érdemes keresni Eindhovent, Stockholmot, Göteborgot, Pafoszt és Alicanténtét az ír fapados cég budapesti kínálatában, mert a járatokat törölték, ezzel teret engedve a legnagyobb helyi riválisuknak. Szintén ritkítást láthatunk Pisa és Brüsszel Charleroi-ba közlekedő járatok tekintetében, valamint alaposan módosította a fapados utazók körében népszerű Milánó Bergamo célállomás menetrendjét is.

Budapestre induló konkuresek Stockholm - Skavsta repülőteréről: az előtérben álló Ryan feladta<br>(fotók: a szerző)

Varsó Modlin sem került vissza a jövő évi kínálatba Budapestről. Röviden ezekkel a negatív változásokkal találkozhat az utazó, ha a jövő évi fapados menetrendekben keresgél.

Brüsszel esetében sokan reménykedtek, hogy a Brüsszel Zaventem központi repülőtérre bejelentett ír bázisalapítás után a budapesti járat is a nagyobb repülőtérre fog érkezni, így az SN Brussels Airlines konkurenciájaként szerepel majd. Sajnos nincs nyoma ennek a kedvező változásnak, így tovább szűkül a Ryanair budapesti kínálata. Nehezen érthető, hogy a korábbi lendület miért fulladt ki ilyen gyorsan Budapesten, holott hatgépes bázist, negyven célállomást ígértek a Malév leállását követően. Mára mindössze három gép tartozik Ferihegyhez, és folyamatosan szorulnak vissza az utasokért vívott csatában.

Budapestre induló konkurensek, Charleroi: ezen a vonalon is a Wizz került nyerő helyzetbe

A konkurensek válasza nem késett sokáig, így az írek járatcsökkentésére reagált a Wizz Air, és azonnal bejelentette járatsűrítését Stockholmba, visszaállítja napi két járatát Charleroi-ba és a nyári szezonban új célállomásként Alicantéba is repül. Ugyanakkor nem változott Göteborg heti elérhetősége, de várhatóan itt javul a gépek átlagos kihasználása. A Ciprusra utazók pedig Pafos helyett Larnaca repülőterére tudnak majd eljutni.

A változás sajnos a repülőjegyárak várható drágulását vetíti előre, mert a verseny nélkül maradt útvonalakon lassan, de biztosan kúsznak fel az átlagos repülőjegy árak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek