Volt pokolgép a gépen?

MTI   ·   2011.10.13. 15:48

Pokolgépes fenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban egy Pekingből Urumcsiba (Urumqi) tartó repülőgép – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A többségében muszlim ujgurok lakta Hszincsiang-Ujgur autonóm terület székhelyére tartó repülőgépen egy utas azzal fenyegetőzött, hogy robbanószerkezet van a gépen, amit működésbe fog hozni – közölte annak a városnak a közbiztonsági illetékese, ahol végül a gép leszállt. Csiajükuanban (Jiayuguan) a kényszerleszállás után őrizetbe vették a fenyegetőző nőt és megkezdték a gép átvizsgálását. A hatóságok egyelőre nem közöltek további részleteket.

2008 márciusában egy Urumcsiból a kínai fővárosba indult gép hajtott végre öt perccel a felszállás után kényszerleszállást ugyancsak a szomszédos Kanszu tartományban, mert egy nő „légi katasztrófát” akart okozni – adta hírül akkor a kínai média. Sajtóbeszámolók szerint a személyzet a mellékhelyiségben tűzveszélyes anyagot talált, két embert vettek őrizetbe.

Kapcsolódó hírek