Wizz pilótaakadémia magyaroknak is!

iho   ·   2018.09.20. 11:15
cim

A Wizz Air bejelentette a Wizz Air Pilótaakadémia indítását immár magyar lakosok részére. A program repülni még nem, vagy kevéssé tudó fiatalok számára egyedi lehetőséget biztosít, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és esélyt nyújt, hogy a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak. (Az akadémia tavalyi indulásakor még csak lengyelországi jelentkezőket fogadott.)

A program keretein belül a WIZZ a tandíj jelentős részének előfinanszírozásával támogatja a bizonyos feltételeket teljesítő jelentkezőket, hogy ezzel is könnyítse pilótakarrierjük beindítását. A magas minőségű, a Wizz Air szigorú követelményeinek megfelelő oktatást szerződött pilótaképző szervezetek biztosítják: a magyar Tréner Kft. (Nyíregyháza) és a görög Egnatia Aviation (Kavala).

A kadétokból első tisztek lehetnek

A Wizz Air Pilótaakadémia célja a kezdetektől fogva az, hogy végigsegítse a kadétokat a programon, teljesen felkészítve őket a Wizz Airnél indítandó karrierjükre. A program lengyelországi, romániai és bulgáriai indulása óta már négy kurzus kezdődött el, ahol öt hónap intenzív tréninget követően az első két kadétcsoport 100 százalékos sikerrel teljesítette az első értékelést. A Pilótaakadémia és minden további szükséges tréning elvégzése után első tisztként kezdhetnek dolgozni a Wizz Air járatain, majd további gyakorlat megszerzésével válhatnak a későbbiekben kapitánnyá és/vagy Airbus A320/A321 oktatóvá.

A 17–21 hónapos integrált képzési program 750 óra földi képzésből, 60 óra szimulátoros gyakorlatból és 145 óra repülési gyakorlatból áll. Az „ab initio” tréning folyamán a kadétok megszerzik az összes szükséges gyakorlatot és tudást ahhoz, hogy elindíthassák pilótakarrierjüket a Wizz Airnél, ezzel is segítve a légitársaság jelentős növekedését.

Az első, még lengyel csapat

A Wizz Air nemrég ünnepelte a századik repülőgép csatlakozását a flottához, mindössze tizennégy évvel a légitársaság indulása után. A WIZZ folytatja hálózatának bővítését, hogy egyike legyen Európa öt legnagyobb légitársaságának, tíz éven belül háromszáz repülőgéppel és több mint 10 ezer alkalmazottal 100 millió utast szállítva, és ezáltal is további növekedési lehetőségeket teremtve a Wizz Air munkatársainak.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és operatív vezérigazgatója szerint „ez a képzés tökéletes lehetőség tehetséges magyar fiataloknak arra, hogy megvalósítsák álmaikat és pilótává váljanak.” A Wizz Air hamarosan megkezdi a magyarországi toborzást az Egnatia Aviation januári és májusi görögországi kurzusaira, valamint a Tréner Kft. márciusi és júliusi hazai kurzusaira, emellett lehetőséget kínál, hogy a nyílt napok alkalmával az érdeklődők személyesen találkozhassanak a Wizz Air Pilótaakadémia csapatával. Október hetedikén az Egnatia Aviation, 13-án a Tréner Kft. várja az érdeklődőket Budapesten, a Mercure Korona szállóban (Kecskeméti utca 14.) – olvasható a légitársaság közleményében.

A nyíregyházi oktatók

A pilótaakadémia weboldaláról letölthető a jelentkezési lap, és ugyancsak itt lehet regisztrálni a nyílt napokra. A portálon megtudhatjuk, hogy a Class 1 orvosi engedély megfelel az egészségügyi feltételeknek, az első szűrő során a jelentkező alkalmassági és pszichológiai teszten esik át, majd következik egy személyes interjú, a használatos nyelv angol. A következő alkalommal már a légitársaság embereivel találkozik a jelölt, csoportos gyakorlatokat hajtanak végre és személyes motivációs interjú következi.

A kurzus a Trénernél 64 ezer 400 euróba, a görög partnernél 67 ezer 150 euróba kerül, az alapkiképzés díja ebből Nyíregyházán 19 ezer 400, az Egnatia iskolájában 22 ezer 150 euró. A Wizz a költségekből 45 ezret hitelez meg, aminek visszafizetése akkor kezdődik, amikor az illető első tisztként munkába áll, a teljes futamidő hatvan hónap. A részletekről a Wizz Air Pilot Academy oldalán tájékozódhat a jelentkező.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek