Alternatív szállítási útvonalat kínál Olaszország és Németország között az RCG

iho/vasút   ·   2023.09.14. 12:00
obbrcg_tehervonat

A Gotthárd-bázisalagút és a Brenner-útvonal részleges lezárása okán jelentősen csökkent a nemzetközi szállítási tengely kapacitása, a vállalat ezért új TransFER-szolgáltatást tesz elérhetővé.

Habár a Brenner-útvonalat az augusztusi teljes kizárást követően újra megnyitották a tehervonatok előtt, a Gotthárd-bázisalagút továbbra is csak korlátozásokkal használható. A svájci Alpokon át vezető észak-déli összeköttetésen egy tehervonat kisiklását követően folynak a helyreállítási munkálatok.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) új Verona–Wuppertal TransFER-szolgáltatása vonzó alternatívát kínál a két térség piaca közötti árufuvarozáshoz. A vállalat ezzel egy új közvetlen, közbülső megállás nélküli kapcsolatot hoz létre hálózatán az Észak-Olaszország és a Ruhr-vidék közötti kontinentális áruforgalom számára, ezen felül segít abban is, hogy a Brenner-tengely mentén az áruforgalom a környezetbarát vasúti szállításra terelődjön át, enyhítve a tranzitforgalom feltorlódását Tirolban.

A Verona–Wuppertal TransFER különösen alkalmas a húsz, harminc, negyven és negyvenöt láb (6,1, 9,14, 12,2 és 13,7 méter) hosszú konténerek, valamint a húsz és negyvenöt láb hosszú cserefelépítmények és daruzható félpótkocsik szállításához. Az elmúlt hetek során tapasztalt korlátozások után a szolgáltatás hetente három fuvart kínál mindkét irányban a Verona közelében található Sommacampagna-Sona-i terminál, valamint a Wuppertal-Langerfeld-i DUSS terminál között. A kereslet növekedése esetén az RCG meg fogja növelni a fuvarok számát.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5887 logisztikai szakembere évente körülbelül 448 ezer vonatot – naponta nagyjából 1230-at – közlekedtet le biztonságosan, évente 88 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 27,5 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek