Közvetlen Hupac-fuvarok már Varsó és Rotterdam között is

iho/vasút   ·   2023.04.24. 12:00
hupac_tehervonat

A tehervonatok hetente irányonként kétszer fognak közlekedni, az első szerelvény május másodikán rajtol.

Az új szolgáltatás a Hupac Varsó közelében fekvő, új, brwinówi terminálját kapcsolja össze a luxemburgi központú CLdN rotterdami termináljával. A Hupac Rotterdamból zökkenőmentes szállítási összeköttetéseket kínál az Egyesült Királyságba, Írországba és Portugáliába, valamint ezekből az országokból. A vállalat nyilatkozata szerint az új szolgáltatás fókuszában a fentebb említett három országba induló és onnan érkező hajókhoz kínált gyors tranzitidő, a minőség és a problémamentes közvetlen kapcsolat áll.

A Varsó melletti Brwinów és Rotterdam között is elindultak a Hupac közvetlen tehervonatai (térkép forrása: railfreight.com)

A Hupac tavaly szeptember 7-én avatta fel a Varsó mellett található, új, brwinówi terminált, melyhez néhány héttel később el is indította első fuvarjait. A létesítményből jelenleg elérhető uniós csomópontok a lengyelországi Poznań, a németországi Duisburg és a belgiumi Antwerpen. Ezeken felül a fehéroroszországi (belorusz) Bresztbe is közlekednek szerelvények, ezzel az Új Selyemút útvonalaihoz is hozzáférést kínál a társaság – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a Hupac egyik tehervonata. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek