Továbbra is számít a török piacra a TX Logistik

iho/vasút   ·   2023.11.14. 15:00
txlogistik_tehervonat

A logisztikai vállalat jelenleg hetente irányonként háromszor közlekedtet intermodális vonatokat Isztambul és Kürtös között, továbbszállítási lehetőséggel Kölnbe.

A vasúti árufuvarozó cég idejekorán reagált a délkelet-európai piac egyre növekvő vonzerejére és Törökországot is a hálózatához csatolta. Az Isztambul–Kürtös fuvarokat partnercég bevonásával üzemelteti, a magyar–román határállomás Trade Trans Terminaljától ráadásul továbbszállítási lehetőség áll rendelkezésre a köln-niehli CTS konténerterminálig, melyet hetente ötször lehet igénybe venni mindkét irányban. A szállítmányok kezeléséért a teljes Köln–Isztambul útvonalon a TX Logistik felel, a tranzitidő jelenleg hét nap.

A TX Logistik úgynevezett Nikrasa kezelőrendszere a török piacon is fontos szerepet tölt be. Törökországban elsősorban nem daruzható félpótkocsikkal fuvaroznak, amiket a Nikrasa rendszerrel könnyedén tehervonatokra lehet helyezni. A társaság ezért is számol majd be részletesen Eurázsia legnagyobb szállítmányozási és logisztikai szakkiállításán és -vásárán, a november 15-e és 17-e között Isztambulban rendezendő Logitranson a Nikrasa újonnan tervezett 3.0-ás verziójáról, melyhez már nem szükséges terminálrámpa, egymásra rakodhatóságot nyújt, ráadásul még jobban optimalizálva lett a mega-félpótkocsik vasúton történő szállítása érdekében.

Az 1999-ben alapított TX Logistik AG magán-vasúttársaság sűrű és hatékony európai szállítási hálózatot üzemeltet, tizenegy országot összekapcsolva. A vállalat Ausztriában, Dániában, Svájcban és Svédországban rendelkezik leányvállalattal, Olaszországban pedig helyi irodát tart fenn. Intermodális és vasúti árufuvarozási üzletágával a TX Logistik átfogó vasúti megoldásokat fejleszt a kontinentális és a tengeri áruszállítás részére, valamint személyre szabott koncepciókat a hagyományos árufuvarozáshoz. A körülbelül 730 alkalmazottat foglalkoztató cég 2022-ben nagyjából kilencmilliárd tonnakilométert és 298 millió eurónyi (hozzávetőlegesen 113 milliárd forint) bevételt ért el. A TX Logistik 2017 januárja óta az olasz nemzeti vasút Ferrovie dello Stato Italiane (FS Italiane Group) leányvállalata, a Mercitalia Logistics S.p.A. száz százalékos tulajdonában áll.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: TX Logistik / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek