Továbbra sem járnak a Hupac Pordenone–Duisburg vonatai

iho/vasút   ·   2023.05.30. 12:00
hupac

A vasúti árufuvarozási szolgáltatást még április közepén függesztette fel a logisztikai vállalat.

A Hupac ügyvezető igazgató-helyettese, Alessandro Valenti elmondta: már nem állnak fenn a megfelelő feltételek az észak-olaszországi és a németországi célállomás közötti szállításokhoz. A szakember szerint a lépés nem jelenti a Pordenone–Duisburg fuvarok végleges törlését: a svájci vállalat kész újraindítani a fuvarokat a feltételek helyreállása esetén. A Hupac elsősorban a német vasúthálózaton zajló pályafelújítási munkálatok miatt bevezetett vágányzárak okán függesztette fel a szállításokat. Ráadásul az útvonalon szállított áruk mennyiségéhez képest a költségek is túl magasak a szolgáltatás hatékony üzemeltetéséhez.

A felfüggesztett szolgáltatás pótlása érdekében a Hupac a Pordenone és a hollandiai Rotterdam között közlekedő szerelvények számát heti ötre emelte. A társaság ezen felül ráhordó szolgáltatást is indított Pordenone és a szintén olaszországi Busto Arsizio között, az észak-olaszországi vasúti árufuvarozás elősegítése érdekében – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Hupac Group / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek