Újraindítja szolgáltatásait a Középső Korridoron a Maersk

iho/vasút   ·   2022.05.19. 12:00
maersk_kontenervonat

A logisztikai vállalat új, továbbfejlesztett intermodális vasúti szállítással tér vissza a nemzetközi szállítási útvonalra, a megrendelőket pedig a szabad kapacitások kihasználására ösztönzi.

A Maersk új intermodális, vasúti-vízi árufuvarozási szolgáltatása számos kínai helyszínről gyűjti össze az Európába tartó szállítmányokat. A tehervonatokon szállított konténerek Korgosznál lépnek be Kazahsztán területére, majd a Kaszpi-tenger partján fekvő Aktau kikötőjéig haladnak, ahol hajókra kerülnek, melyek a tenger szemközti partján fekvő Baku kikötőjébe szállítják azokat. Az azeri fővárostól ismét a vasúté a szerep: a konténerek vonaton haladnak tovább a georgiai (grúziai) Potiban található APM Terminals terminálig, ahol ismét hajóra pakolják át a rakományt. A vízi járművek a Fekete-tengert átszelve a romániai Konstanca kikötőjébe cipelik a konténereket. Ott ismét a tehervonatok kerülnek elő, amik már a megfelelő európai célpontokra juttatják el az árukat.

A globális cég idén márciusban kezdte el az új útvonal kifejlesztését, az első próbafuvar pedig áprilisban zajlott le – a konténerekben szállított áruk az életstílus, az autóipar és a háztartási gépipar megrendelőinek igényeit elégítették ki. A Maersk azóta már menetrend szerint indítja a szerelvényeket, megszilárdítva ezzel pozícióját a Középső Korridoron.

A vállalat meghallgatta a megrendelők igényeit és egy olyan megoldást dolgozott ki, ami alternatív, ráadásul környezetbarát intermodális összeköttetést nyújt Ázsia és Európa között, mivel a Középső Korridor több mint kilencven százaléka villamosított vasúti pálya. Ennek ellenére a Maersk nyílt felhívást intéz minden érdeklődő ügyfélhez annak érdekében, hogy a vasutat és a Középső Korridort válasszák az egyéb lehetőségekkel szemben, mivel a szállítási folyosó rendelkezik a szükséges szabad kapacitásokkal, ezáltal az ügyfelek erősíthetik ellátási láncuk ellenállóképességét – adja hírül a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció, kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek