70-es: keddtől egy vágányon talán elindulhat a vonatközlekedés

iho/vasút   ·   2024.01.01. 10:00
04_siklott_tehervonat

Ma még biztosan szünetel a forgalom Vác és Szob között a nagymarosi baleset miatt.

Vác és Szob között továbbra is szünetel a vonatforgalom a szombat kora délután Nagymarosnál kisiklott kilenc kocsi visszaemelése és a műszaki mentés ideje alatt. És a jelenlegi információk alapján január 1-jén még szünetel a vonatközlekedés. A MÁV arra törekszik, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. Addig érvényben maradnak a korlátozások és közlekedési változások:

  • pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. A közúti viszonyok miatt a buszok menetideje eltér a vonatokétól, ezért a Budapest–Vác–Szob vonal északi, Vác fölötti szakaszán utazóknak hosszabb eljutási időkre kell számítani.
  • A Nyugati pályaudvar és Vác között az S70-es vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek. Nagyobb késések nincsenek ezen a szakaszon.
  • A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Az utasaik a Nyugati pályaudvar és Vác között az S70-es vonatokat, Vác és Szob között a pótlóbuszokat vehetik igénybe mindkét irányban.
  • Vác–Verőce–Nagymaros–Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.