A Balaton felé erősít a GYSEV

Joó Ferenc   ·   2012.09.03. 19:00
Keszthely400

Az ősz első napja (2012. szeptember 1., szombat) óta egyes Szombathely-Keszthely gyorsvonatok szerelvényét a GYSEV állítja ki használt ÖBB motorkocsikból. A 19807-es vonatra szombaton iker-Jenbacher jutott, ám vasárnapra már egy harmadik egység is került rá.

Nem először fordul elő osztrák (gyártmányú) vonat Keszthelyen, ám menetrend szerinti forgalomban az egykoron az ÖBB-hez tartozó motorvonatok ezidáig nem fordultak meg erre.

Betette a lábát a GYSEV Keszthelyre!<br>A képre kattintva fotógalériánk nyílik meg<br>(a szerző felvételei)

A Repcevasút nem sieti el a használtan beszerzett szerelvények átfestését, így egyszerre két korszakból származó ÖBB-festéssel is találkozhattak a vasárnap dél körül a keszthelyi vasútállomásra látogató utasok. Ugyancsak megmaradtak még a német nyelvű feliratok a motorvonatok oldalán, ami a nyugati határszélen talán előny, de a Szombathelytől keletre és Celldömölktől délre eső vasútvonalakon, különösen a nyári szezon elmúltával,  a magyar nyelvű feliratok hiánya némiképp furcsán hat.

Mindemellett az utasok bizonyosan jó néven veszik, ha nem Bzmot-szerelvényben kell az elméletileg gyorsvonati szolgáltatást élvezniük, bár a nyári menetrend már elkényeztette az utasokat, mivel több mozdony vontatta halberstadti szerelvény is közlekedett a 26-os vonalon.

Kapcsolódó hírek