A Brenner-tengelyen terjeszkedik a Rail Cargo Group

iho/vasút   ·   2020.01.21. 18:00
400px_railcargogroup

Új TransFER-szolgáltatást kínál az ÖBB Rail Cargo Group: hetente két közvetlen tehervonat közlekedik a Balti-tenger partján fekvő Lübeck, valamint Verona között, mindkét irányban. Az új fuvarlehetőség összekapcsolja az észak-olaszországi térséget az egykori Hanza-várossal, valamint az észak-kelet-európai régióval. Mivel Lübeckben található a legnagyobb német Balti-tengeri kikötő, ként olyan központi átrakodó csomópont, mely összeköti Nyugat-, Közép- és Kelet-Európa gazdasági térségeit a gyorsan fejlődő Balti-tengeri régióval.

Verona és Lübeck között is elindult a Rail Cargo Group közvetlen TransFER-szolgáltatása (kép forrása: ÖBB RCG)

Az új fuvarnak köszönhetően a skandináviai és az észak-németországi ügyfelek folyamatos hozzáférést szereztek az ÖBB-RCG nemzetközi hálózatához. A Lübecket érintő szállítmányok 98 százaléka vagy Kelet-Európából és Skandináviából érkezik, vagy pedig ezekbe a térségekbe tart. A kompokkal történő szállítás ideális kapcsolatokat nyújt Lübeckbe vagy onnan. Ezek a lépések lehetővé teszik az ÖBB-RCG számára, hogy tovább bővíthesse szolgáltatási körét, és hogy környezetbarát vasúti megoldással erősíthesse meg az Olaszország és Észak-Németország közötti kombinált fuvarozás szerepét. A Lübecket Veronával összekötő tehervonatok vonzó szállítási időket kínálnak, a trakcionálást pedig végig az RCG szolgáltatja.

A közvetlen, megbízható fuvarlehetőség egyrészt két nagyvárost kapcsol össze, ráadásul az intermodális szállítást igénybe véve a szén-dioxid-kibocsátás is kevesebb a vasút környezetbarát mivolta miatt. A közutak számos teherautótól szabadulnak így fel, és az embereket is kevesebb zajszennyezés éri. És még mindig tartogat előnyöket a vasút: az ÖBB-RCG jelentősen hozzájárul a klímavédelemhez, továbbá pozitív hatással van a Brenner-útvonalat terhelő tranzitforgalom ördögi körének megfékezésére. A hetente kétszer ponyvás és hűtő-félpótkocsikat, konténereket, valamint tartálykocsikat szállító tehervonatok csökkentik az olyan erősen terhelt tranzitországokra jutó környezeti terhelést, mint Ausztria – az útvonalon 6144 kamionfuvar létezik.

Az ÖBB teherfuvarozási ágának számító Rail Cargo Group Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatója. A 8500 alkalmazottat foglalkoztató Csoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis nagyjából hétszázmilliárd forint. A Rail Cargo Group és partnerei átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatást kínálnak Európa-szerte, sőt egészen Ázsiába is, összekötve az európai agglomerációkat és kikötőket a gazdaságilag sikeres orosz, török, vagy akár kínai városokkal. A Csoportot a Rail Cargo Austria AG üzemelteti és irányítja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek