A Bubi sem ússza meg 2023-ban a drágulást

iho/zöldút   ·   2022.12.25. 15:00
00_bubi_nagykorut

Változnak a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-étől. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, több száz kerékpárral nő az eszközpark, ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is. A havi bérlet ára 2023. januártól ezer forint, az éves bérlet 8500 forint, a percdíj negyven forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is harminc perc marad. A rendszerben a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – a második kerékpárért percdíjat számol fel a rendszer.

A Mol Bubi eszközparkja jelentősen nőtt a 2021-es megújulása óta és dinamikusan bővült a közbringarendszer szolgáltatási területe. A szolgáltatás szinte minden rekordot megdöntött és mai napig hihetetlenül népszerű. A korábbihoz képest bővebb szolgáltatás már nagyobb karbantartási és üzemeltetési költségekkel is jár. A bevételek növelése garantálja, hogy még több gyűjtőállomás és modern kerékpár álljon a felhasználók rendelkezésére.

Továbbra is versenyképes, vonzó feltételekkel lehet elérni a közbringákat: a rendszer 2021-es megújulása előtti tarifákhoz képest még mindig jelentősen alacsonyabb díj ellenében, mindössze ezer forintért lehet egy hónapra bérletet venni. Ezért az összegért gyakorlatilag korlátlanul lehet használni a MOL Bubikat, hiszen a felhasználók 98 százalékban harminc percnél rövidebb időre veszik fel a kerékpárokat, erre az időre pedig nem kell percdíjat fizetni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.