A Foxrail sem marad ki a Vectronokból

iho/vasút   ·   2021.01.20. 11:00
foxrail_vectron_latvanyterv

A magyar magánvasút-társaság egy Siemens-mozdonyt rendelt, melyet idén nyáron vehet majd át.

A még 2020 decemberének végén aláírt megállapodás opcióként igény esetén egy további Vectron beszerzését is lehetővé teszi.

A korszerű villamos mozdony kétáramnemű lesz, vagyis 25 kilovolt 50 hertzes és 15 kilovolt 16,7 hertzes váltakozó áramú hálózatról fog tudni üzemelni, maximális teljesítménye 6400 kilowatt, legnagyobb üzemi sebessége pedig 160 kilométer per óra. A villanygépet ETCS, PZB90 és Mirel vonatbefolyásoló rendszerekkel szereli majd fel a Siemens.

A 2013-ban alapított, száz százalékban magyar tulajdonú Foxrail Zrt. a Vectronnal nemzetközi tehervonatokat fog majd továbbítani Magyarországon, valamint a szomszédos országokban. A cég a vasút liberalizációját és az Európai Unión belüli szabad mozgást kihasználva határokon átnyúló folyosóforgalmat működtet kizárólag az intermodális szektorban.

A Siemens csúcstechnológiát képviselő mozdonyai Európa már húsz országának vasúthálózatára szerezték meg a közlekedési engedélyt. A német gyártó eddig már ezernél is több Vectront értékesített, melyek közül már több mint 850 forgalomba is állt.

(látványterv: Foxrail Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek