A Gebrüder Weiss együttműködésben a Litván Vasúttal

iho/vasút   ·   2015.12.28. 16:15
400px_gw_kikoto

A Gebrüder Weiss stratégiai fontosságú szolgáltatással bővíti portfólióját a Boszporusz környékén: a Törökország és a Balti-tenger közötti teherszállítmányok egy része mostantól vasúton érkezik – adja hírül a Logistik Express.

A nemzetközi logisztikai és szállítmányozási vállalat és Litvánia nemzeti vasútja, az LG nemrég írta alá az új fuvarozási szolgáltatásról szóló együttműködési megállapodást, amelynek köszönhetően már Isztambul, Ukrajna és a Balti-államok között is kombinált fuvarozási lehetőséget tud nyújtani a Gebrüder Weiss. A szolgáltatással az orosz és a skandináv piacok is könnyen elérhetővé válnak.

Az alacsony károsanyag-kibocsátással járó vasúti szállítás egyrészt környezetbarát alternatívát kínál a földközi-tengeri és atlanti-óceáni tengeri szállítás mellett, a legnagyobb előnye viszont a sebessége: míg a vízi szállítás tizenegy napot vesz igénybe, addig az 1734 kilométer hosszú vasúti útvonal megtételéhez ennek alig több mint a fele is elég. Ráadásul a szerelvény fontos délkelet- és kelet-európai csomópontokat is érint.

A Gebrüder Weiss Isztambulból Odesszán keresztül biztosít tengeri és vasúti kombinált szállítást a Balti-országokba<br>(fotó: Logistik Express)

A török eredetű árukat először tengeri áruként adják fel a hajókra Isztambulban, majd a fekete-tengeri Odessza kikötőjében rakodják át vasútra, ahonnan Kijeven, Minszken és Vilniuson keresztül jutnak el a litvániai Klaipėdába. Onnan a kiszállítást már teherautókkal végzik.

A Gebrüder Weiss ázsiai légi és tengeri szállítási részlegének regionális igazgatója, Vojislav Jevtic szerint a megrendelők számára a szolgáltatás a Boszporusz és a Balti-tenger között nemcsak remek útvonalat kínál, hanem hozzáférést biztosít a köztes országokhoz is, export és import számára egyaránt.

Az LG 2003 óta sikeresen szállít ezen az útvonalon, kiváltképp a háztartási cikkek gyártói számára. A Gebrüder Weiss Isztambulban még csak 2014 eleje óta van jelen, de a jelenleg huszonhét főből álló csapat légi, tengeri, valamint kombinált fuvarozási lehetőséget egyaránt biztosít.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek