A GVH jóváhagyta a Waberer’s–Szemerey-fúziót

iho/közút   ·   2013.01.17. 17:00
hutokocsi001

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a Waberer’s Logisztika Kft. és a Szemerey Transport Zrt. üzletrész-, illetve részvénycsere révén tavaly év végén történt fúzióját, derül ki az előbbi cég közleményéből.

A döntést követően a két, saját neve alatt, de közös tulajdonosi szerkezetben működő vállalatot egységes menedzsment irányítja. Egyetlen, hatékony szervezetbe integrálódtak az üzemeltetési és a kereskedelmi szervezetek, megkezdődött a korábban a piaci versenyben külön-külön bevetett eszközök, raktárak és átrakók, valamint a beszerzés, az informatika, illetve az ügyfélkapcsolatok optimalizálása.

Az együttesen 1200 szakemberrel és 700 járművel rendelkező cégek összevont értékesítési árbevétele 2012-ben mintegy 22 milliárd forintot volt, amit a vállalatok a szinergiák kiaknázása révén öt év alatt évente 10 százalékkal terveznek növelni.

Magyarország vezető logisztikai vállalkozása és a belföldi hűtőfuvarozás, valamint disztribúció piacvezetője komplex logisztikai szolgáltatási képességeinek egyesítésével megteremtette hazánk legnagyobb belföldi logisztikai erejét.

Az összefogás üzletrészek, illetve részvények cseréjével valósult meg: a Waberer’s Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának birtokába jutott, míg a Szemerey Transport a Waberer’s Logisztika üzletrészének 40 százaléka felett szerzett ellenőrzést.

Az egységes irányítás alá került két flotta a legmagasabb minőségben képes kielégíteni minden, a hűtött-, friss- és szárazáru-logisztikával összefüggő hazai megrendelői igényt. A vállalkozások beszerzéseiknél azokra az árelőnyökre támaszkodnak, amit a Waberer’s biztosít, és élvezik annak fejlett fuvarszervezési rendszeréből, illetve az informatikai platformja használatából származó versenyelőnyt is.

A Waberer’s bekapcsolódik a Szemerey által kiszolgált 6000 kiskereskedelmi egység ellátásába szárazáru-termékekkel, és kiaknázza a Szemerey Transport által az ország tíz településén (Miskolcon, Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Szolnokon, Almásfüzitőn, Baján, Balatonszárszón és Pécsen) létrehozott kirendeltségek és depók nyújtotta logisztikai lehetőségeket is. A flottakezelési, fuvarszervezési és járatoptimalizálási képességek összehangolása tovább javítja a versenyképességet, mondja a közlemény.

Marad a két brand. Egy Waberer's-kamion Franciaországban<br />(fotó: wikimedia.org)

Kapcsolódó hírek