A HÉV a fővárosnál marad

iho/vasút   ·   2013.01.11. 16:54

Ígéreteken túl most sem kapott egyebet Tarlós István főpolgármester a január 10-én, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott egyeztetésen. Így újfent a tárca diktátumai érvényesülnek az elővárosi buszok szolgáltatóváltásában, míg a városvezető által felvetett HÉV-vonal-átvételről gyakorlatilag szó sem esett. A fővárosi törzsvagyon részét képező pályák és telephelyek nem idegeníthetőek el, legfeljebb bérbe adhatta volna a főváros a MÁV-nak – adta hírül a Népszabadság.

A HÉV-vonalak esetleges leállítása Budapest határán nem olyan egyszerű – ismerte el csütörtökön a főpolgármester. Tarlós kiemelte, tekintettel kell lenni a BKV-t hitelező bankok által a 2010 előtt felvett hitelek átütemezésekor szabott feltételekre is. A HÉV-vonalak üzemeltetését tehát nem fogja átvenni a MÁV.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.