A Regiojettel utazni gyerekjáték

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.29. 21:15
kiskep

A cseh Student Agency leányvállalata, a Regiojet magán vasúttársaság megint színt vitt a vasúti utazás világába. Járatain az egyik Standard kategóriájú kocsi közepén játszóház is található. Három kupé egybevonásával sikerült olyan teret kialakítani a vonatban, ahol a gyerekek (elsősorban a 2 és 6 év közöttiek) játékkal, olvasással, vagy tévézéssel tölthetik idejüket az utazás alatt. A helyfoglalás egyszerű, az utas kiválaszthatja ezeket a helyeket vagy az e-shopban, vagy pedig bármelyik jegypénztárnál. Felárat nem kérnek a szolgáltatásért.

Kellemes időtöltést sejtet a játszóház a vonaton<br>(a fotókat a szerző készítette)

A játszóházas kocsik már meg is jelentek a Regiojet vonatain Prága, Olomouc, Ostrava és a szlovákiai Zsolna között. A tágas gyerekkupéban különböző játékok, társasjátékok, mesekönyvek és televízió is található. A gyerekeknek fenntartott kupét más kocsiban utazó gyermekek is meglátogathatják az utazás alatt – nem csupán azoké tehát a játék, akik itt foglalnak helyet maguknak.

Indulás előtti csendélet a peronon

A ČD-nél még a klasszikus kupék vannak fenntartva a gyermekekkel utazóknak általában a poggyásztérrel ellátott kocsiban. A Pendolinókban már egy lépéssel előrébb járnak, ott néhány asztalon társasjáték is van (a dobókockát és a bábukat ki kell kérni az utaskísérőtől). Gyereksarok lesz azonban már a júniusban próbaüzemben induló Railjet-járatokon. A Regiojet tehát megint egy picivel megelőzte a ČD-t. Folytatódik tehát a csak azért is viszály.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek