A Siemens tarthatja karban az Alpha Trains Vectronjait

iho/vasút   ·   2023.07.14. 09:00
alpha_trains_vectron

Európa vezető mozdony- és vasútijármű-lízingszolgáltatója tizenöt évre szóló, teljes körű szerviz- és karbantartási szerződést kötött a Siemens Mobility-vel.

A megállapodás magába foglalja a Siemens münchen-allachi vasúti szervizközpontjában végzett felülvizsgálatokat is. A mozdonyok karbantartása az üzemeltetésükhöz igazodik és tizenhárom, a főbb transzeurópai (TEN-T) vasúti folyosók mentén található országban, azokon belül is  a Siemens Mobility Service létesítményeiben valósul majd meg.

Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility Custumer Services területéért felelős világszintű vezetője elmondta: a megrendeléssel az Alpha Trains profitálni tud abból, hogy egész Európára kiterjedő depó- és szervizhálózattal, valamint a Vectron mozdonyok karbantartása terén átfogó szaktudással rendelkezik. Ráadásul „a felhőalapú Railigent X alkalmazások, amelyek a nyílt, digitális Siemens Xcelerator üzleti platform részét képezik, lehetővé teszik a mozdonyok hatékony karbantartását és a maximális rendelkezésre állást.”

Fernando Pérez, az Alpha Trains Csoport elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy a Siemens Mobility-vel való partnerség alapján hosszú távú szervizszerződést tudtak kötni, amely garantálja a Vectron-flotta optimális karbantartását. A Siemens széleskörű szaktudására és tapasztalatára támaszkodva maximális rendelkezésre állást és szolgáltatási minőséget kínálhatnak az ügyfeleknek. Ezzel a rugalmas és intelligens megoldással képesek lesznek gyorsan reagálni az ügyfelek igényeire, hatékony, rugalmas és megbízható lízingmegoldásokat kínálva.

Minden Vectron mozdonyra felszerelték a távoli adatelérési rendszert, amely a Railigent X-szel együttműködve garantálja az állapotfüggő karbantartást. A folyamatos adatelemzés javítja az üzemeltetési folyamatokat, optimalizálja a karbantartást, növeli a költséghatékonyságot, és lehetővé teszi a mozdonyok maximális rendelkezésre állását. A mozdonyok által szolgáltatott összes adat API-interfészeken keresztül az ügyfél rendszerében is megjeleníthető.

Az Alpha Trains és a Siemens Mobility közötti partnerség alapja a közös, fenntartható és hatékony közlekedési megoldások iránti elkötelezettségük. A Vectronok magas színvonalú karbantartása és az ebből eredő megbízhatósági és teljesítménybeli javulás támogatja a közlekedési vállalatokat abban, hogy a közútról a vasútra helyezzék át az árufuvarozást, ezáltal hozzájárulva az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A Siemens Mobility és az Alpha Trains évek óta partneri kapcsolatban áll egymással. A lízingcég portfóliójában már mintegy 185 Siemens-mozdony és -motorvonat található, köztük több mint nyolcvan mozdony, valamint kilencvennél is több Mireo, Mireo Plus B és Desiro szerelvény. A legutóbbi megrendelés a két vállalat által eddig aláírt legnagyobb szolgáltatási szerződés.

(Nyitóképünkön az Alpha Trains egyik Siemens Vectronja. Kép forrása: Alpha Trains / Siemens)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek