A Škodáé a The Signalling Company

iho/vasút   ·   2023.02.23. 12:00
skoda_ingavonat

A cseh vállalat szinte kizárólagos tulajdont szerzett a belga ETCS-szoftverspecialista vállalatban.

A Škoda Group ezentúl 93,9 százalékban birtokolja a The Signalling Company (TSC) részvényeit, a fennmaradó 6,1 százalékon a belga cég két vezetője, Stanislas Pinte és Frédéric Du Jardin osztozik. Az akvizíció részeként a Škoda jelzőberendezési üzletága alelnökének nevezték ki Pintét, aki a Csoporton belül egy újonnan létrehozott üzletágat vezethet, átvéve a TSC harmincnyolc alkalmazottját.

A felvásárlást a Škoda azzal indokolta, hogy a TSC olyan élvonalbeli, 4-es szintű biztonsági szoftvert tervez, mely teljesen kompatibilis a jelenlegi Egységes Európai Vonatbefolyásolási Rendszer (ETCS) szabványaival, továbbá az autonóm mobilitás terén is alkalmazható.

A The Signalling Company-t 2019. április 1-jén alapították vegyes vállalatként a Lineas pénzügyi támogatásával, valamint az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerrel (ERTMS) kompatibilis jelzőberendezésekkel foglalkozó, a korábban Pinte által irányított brüsszeli székhelyű startup-cég, az ERTMS Solutions szellemi tulajdonával.

Pinte szerint a nagy és sikeres partnerrel hatalmas lehetőségek nyílnak meg a jelző- és biztosítóberendezési üzletágban történő növekedéshez. A Škoda Group befektetésével az ilyen jelentős európai gördülőállomány-gyártóval való kapcsolatnak köszönhetően a TSC beléphet az európai piacra.

A Škoda Group vezérigazgatója, Didier Pfleger elmondta, a vállalat portfóliójának bővítése saját jelzőberendezési megoldásokkal, elsősorban az ETCS terén, fontos a Csoport európai, különösen nyugat-európai piacokon való sikeréhez. A szakember szerint az ágazatban nagy potenciál rejlik, így arra törekednek, hogy új megoldásokat fejlesszenek ki a vasúti közlekedés biztonságának, hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása érdekében – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a Škoda által a DB-nek gyártott egyik ingavonat vezérlőkocsija. Kép forrása: railway-news.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek