A szakszervezetnek továbbra sem tetszik az éjszakai jegy

iho/vasút   ·   2012.03.21. 08:17

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete kifogást nyújtott be a BKV döntése ellen, amivel újra kötelezővé tették a metróállomásoknál a pénztárak bezárása utáni jegyárusítást a forgalmi ügyeleteken – írja az Index.

Februárban megszüntették a jegyárusítási lehetőséget éjszaka a forgalmi ügyeleteken. Így, aki a pénztárak zárása után érkezett az állomásra, és még utazni szeretett volna, az nem tudott, mert jegy hiányában nem engedték le az ellenőrök. Vásárolni pedig hiába akart volna, a pénztár zárva volt, a jegykiadó automata rossz volt, a forgalmi ügyeleten pedig elzavarták. Az Index cikke nyomán a BKK vizsgálatot indított, majd újra elrendelték a jegyárusítási kötelezettséget.

A szakszervezet szerint azonban a döntés előtt elmaradt annak véleményeztetése. Kifogásában rámutatott, hogy a jegyárusítás korábbi megszüntetésének az volt az indoka, hogy a jegyárusítás azokon az ügyeleteken, ahol csak egy személy lát el ügyeletet, nem biztonságos, az üzembiztonságot veszélyezteti, mivel a munkavállalók figyelmét elvonja az alapvető, ügyeleti feladatukról. Az MKDSZ szerint az intézkedés jogsértő azért is, mivel ezzel a munkáltató egyoldalúan módosította a munkavállalók munkakörét.

Kapcsolódó hírek