A szerbek már a határon vannak

iho.hu   ·   2024.08.26. 15:20
Sólyom Újvidéken

Kitűzték az indulás napját, november 25-én már élesben veszik fel a forgalmat Újvidék és Szabadka között. 

„Jelenleg is zajlik az Újvidék és Szabadka között lefektetett emelt sebességű vasút statikus tesztelése, ezt követik majd a dinamikus próbák, illetve a még nem menetrend szerinti, úgynevezett próbajáratok" – jelentette be Goran Vesić szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter. Vesić nem mulasztotta el méltatni a szerb kormány tevékenységét, miszerint nagyon sokat dolgoznak a szerbiai közlekedési infrastruktúrán, valamint a nagy (emelt) sebességű vasutak jelentik az országban az egyik legnagyobb beruházást a XXI. században. A tényleges forgalom a két vajdasági település között várhatóan november 25-én indul meg.

Az emelt sebességű vasút hossza Szabadka és Belgrád között 108 kilométer (Belgrádtól Újvidékig 76 kilométer sínt fektettek le). A menettartam Újvidék és Szabadka között 42, Belgrádtól Szabadkáig pedig mintegy hetven perc lesz.

A Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának készültségi fokáról nincs hivatalos információ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek