A térség ötödik legkeresettebb logisztikai helyszíne Budapest

iho   ·   2016.02.29. 17:14

A Prologis, a világ egyik meghatározó, ipari ingatlanokkal foglalkozó vállalatának kutatásai szerint a közép-kelet-európai régió logisztikailag legkeresettebb város a lengyelországi Lódz, majd Isztambul, Prága, Bukarest következik, Budapest a megtisztelő ötödik helyet foglalja el. A legjobb húsz európai helyszín közé nyolc térség jutott be, ez a 2013-as eredménynek a duplája.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a fejlődés a nyugat-európai térség rovására ment végbe, ezez a töretlen, folyamatos növekedésről szó sincs. A legnagyobb visszaesést Liege, Párizs, Brüsszel, Madrid, és a közép-német régió szenvedte el, de a Frankfurthoz és Amszterdamhoz hasonló, nagy légiközlekedési csomópontok is vesztettek versenyképességükből. A jelentés szerint ez annak köszönhető, hogy ezeken a helyszíneken egyre keresettebb – és drágább – a munkaerő – írja a Népszabadság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek