A terveknek megfelelően halad a MÁV-csoport átalakítása

MTI/iho   ·   2014.01.15. 15:06

A volt személyszállító, vontatási és karbantartó leányvállalatokat (MÁV-Trakció Zrt. és MÁV-Gépészet Zrt.) tömörítő új MÁV-Start Zrt. továbbra is az anyacég MÁV Zrt. tulajdonában marad, a közszolgáltatás megrendelését és ellenőrzését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium végzi, a vezérigazgató Ungvári Csaba, a munkavállalók száma tizenötezerre tehető.

Az integrációval a MÁV-Start Zrt. a térség legnagyobb vasútvállalata lett, integrált társaságként a vontatási és a karbantartási feladatokat is ellátja. Megszűntek a szétdaraboltságból adódó párhuzamos munkakörök és feladatok, csökkent a vezetők száma és az adminisztráció, új központi és területi irányítási struktúra jött létre. Mindez 2014-ben várhatóan több mint ötmilliárd forintos megtakarítást eredményezhet, négy éven belül az állami szerepvállalás tízszázalékos csökkenése is várható a szolgáltatás színvonalának emelkedése mellett.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek