A veszprémiek a fenntartható városi közlekedésért

MTI   ·   2013.07.08. 17:43

Tizennyolc olyan kezdeményezést díjazott egyenként legfeljebb 7000 euróval az Európai Bizottság, amelyek célja a fenntartható városi közlekedés előmozdítása. A nyertesek között egy veszprémi kampány is ott van – derül ki a bizottság hétfői közleményéből.

A veszprémi önkormányzat azt tűzte ki célul, hogy ráveszi a gyerekeiket óvodába, iskolába vivő szülőket, hogy ne mindenki külön-külön autóval vigye a csemetéjét, hanem három-négy szülő állapodjon meg egymással, hogy melyik nap melyikük viszi vagy kíséri az iskolába és haza a gyerekeket, busszal, biciklivel vagy gyalogosan.
A pénzt a 18 nyertes a fenntartható városi közlekedés további előmozdítására fordíthatja – derül ki a brüsszeli közleményből.

„A fenntartható városi közlekedés kultúrájának megteremtése kihívást jelent, de az első pályázati felhíváson kiderült, számtalan európai hajlandó szembenézni ezzel a kihívással. Mi pedig annyit szeretnénk közülük támogatni, amennyit csak tudunk, hogy alulról szerveződve hozzák el a pozitív változást” – idézi a kommüniké Siim Kallast, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnökét.

A közleményből az is kiderül, hogy a pályázaton összesen 74-en indultak 18 országból, a nyerteseket szakértő zsűri választotta ki.

Kapcsolódó hírek