A Xiamen Airlines csatlakozik a SkyTeam szövetséghez

MTI   ·   2011.11.18. 13:58
A Xiamen Airlines flottája 78 repülőgépből áll és 2010-ben 13,6 millió utast szállított.

A Xiamen Airlines központja a kelet-kínai Fucsian (Fujian) tartomány tengerparti fővárosa Hsziamen (Xiamen). A légitársaság kínai és ázsiai járathálózatának központja a tartomány három nagy repülőtere, Hsziamen, Fucsou (Fuzhou) és Hangcsou (Hangzhou). A járathálózat desztinációinak 90 százaléka belföldi. A légitársaság 2014-től ausztrál, európai és észak-amerikai célállomásokkal tervezi bővíteni járathálózatát.

A fejlett ruhaipari, teatermelő és elektronikai szektorokkal rendelkező Fucsian tartomány Kína egyik legfejlettebb régiója.

Az integrációs folyamatban egyik legnagyobb részvényese, a SkyTeam szövetséghez 2007-ben csatlakozott China Southern légitársaság támogatja majd a Xiamen Airlinest.

A SkyTeam légitársasági szövetség tizenöt taggal rendelkezik, a világ 173 országában 926 célállomásra napi 14 500 járatán évente 487 millió utast szállít. A társaság tagjai az Aeroflot, Aeroméxico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Holland Királyi Légitársaság, Korean Air, TAROM és a Vietnam Airlines.

Kapcsolódó hírek