Akkumulátoros tolatómozdonyt vett a Warsteiner

iho/vasút   ·   2017.02.23. 16:15
400px_warsteiner_mozdony

Az észak-rajna–vesztfáliai üzem új csodabogarát a Tele-Trac RW60AEM típusú akkumulátoros rendszere mozgatja. A harmincnégy tonnás mozdony akár tizenkét rakott kocsival is elbír, bevetési területe a sörgyár konténerterminálja. A Warsteiner azért döntött úgy, hogy akkumulátorosra cseréli le az eddig használt dízelgépet, mert egyrészt a zöld mozdonnyal alacsonyabb a zaj- és károsanyag-kibocsátás, másrészt pedig így nincs szükség tankolóállomás fenntartására.

Az akkumulátoros hajtású minimozdonnyal a Warsteinernek már nincs szüksége arra, hogy üzemanyagkutat tartson fenn (forrás: Railway Gazette)

A kéttengelyes, WB01 azonosítójú kismozdony két és fél tonnás akkumulátora több napnyi három műszakos üzemeléshez elegendő energiát képes tárolni, ha pedig fogyóban van az energia, akkor egy négyszáz voltos hálózati csatlakozóra kötve tölthető fel – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek