Alstom a 3-as metró vonalán

iho/vasút   ·   2012.11.12. 18:15

Az új Alstom-kocsik kicsivel szélesebbek a jelenleg futó orosz szerelvényeknél, és máshogy is kanyarodnak, így a néhol erős ívű pályával meggyűlhet a bajuk az új metrószerelvényeknek. Ha minden probléma nélkül sikerül a próba, akkor a 4-es metró vonalára decemberben érkező első szerelvény a hármas metró alagútjában kezdheti meg a próbafutásokat, ezzel is gyorsítva a 4-es metró átadási folyamatát.

Az Index információt is a Budapesti Közlekedési Központ is megerősítette. Vitézy Dávid elmondta, hogy nem azért van szükség a próbákra, mert a jövőben Alstom-kocsik közlekednének a vonalon, hanem azért, mert a 4-es metró infrastrukturális hiányosságai miatt a 4-esre érkező új, automata üzemmódra is képes szerelvények a 3-as metró vonalán lennének túl a kötelező próbafutás nagy részén.

Az első szerelvény a 4-es metró vonalára november végén érkezik majd – írja az Index metrós forrásokra hivatkozva –, a próbafutások december elején kezdődhetnének meg. A 2014-ben átadásra kerülő automata metrókocsik egy ideig vezetővel közlekednének, majd utána vezetői kontrollal, végül 2015-től csak teljesen automata üzemmódban.

Kapcsolódó hírek