Átrakóközpont-fejlesztés Kürtösön

iho   ·   2015.07.17. 11:15
400-670__IMG_9764--__k

A magyar–román határnál található Kürtös (Curtici) Cargo Center elnevezésű átrakóközpontjának bővítésébe kilencmillió eurót invesztálnak, ennek negyven százalékát uniós forrásból. A terminál és a raktár közötti beépítetlen területen öt, hatszázötven méternél hosszabb vágányt építenek ki, amelyek közül három szolgálja majd ki az új portáldarut, amely várhatóan még az ősszel üzembe is állhat. A konténerek tárolására felhasznált betonterületet tizenháromezer négyzetméteresre bővítik ki, a munkálatok a tervek szerint októberben kezdődhetnek el. A rakodógép jövő tavasszal állhat munkába.

Új portáldarut telepítenek a már meglevő mellé<br>(fotó: Vörös Attila)

A raktár oldalán decemberig négy új rakodókaput nyitnak. A kamionparkoló területét is kibővítik: a fejlesztést követően hétezer négyzetméteren cserélhetnek szállítóeszközt az áruk. Az átrakóközpontnak saját kamionmosója is lesz: a létesítmény várhatóan októbertől vehető majd igénybe. A komplexum irodaépületének harmadik emelete is teljes felújításon esik át szeptembertől – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek