Az elektromos közlekedés hétvégéje

iho   ·   2013.09.26. 14:59

Születésnapját ünnepli 2013-ban a budapesti trolibusz: a hetvenedik évfordulós ünnepséget kötik össze a hagyományos trolinappal szeptember 28-án, szombaton reggel kilenc és délután öt óra között. A nyílt napon a Pongrácz úti telephelyen (Kőbánya garázs) kívül-belül megismerkedhetünk a jelenleg forgalomban álló trolibusztípusokkal, felnőtt- és gyerekprogramok várják a látogatókat. A Puskás Ferenc stadiontól a telephelyig nosztalgia-trolibuszok is közlekednek: járni fog a 600-as pályaszámú Ikarus 260T, valamint a ZIU 5-ös és a nemrég még menetrend szerinti forgalomban közlekedő 927-es ZIU 9-es is.

A 2012-es trolinap látképe<br>(fotó: Vörös Attila)

Hogy másnapra se maradjon a nagyközönség közlekedés nélkül: Budafok kocsiszínben tartják a népszerű szeptemberi villamosnapot – ezúttal Kamaraerdőből költözött ide a rendezvény. A budapesti közlekedésben nap mint nap részt vevő járműveken kívül munkagépeket, egyéb üzemi járműveket lehet megnézni szeptember 29-én, vasárnap, 10–16 óra között. A rendezvényre Újbuda-központtól nosztalgiavillamos is közlekedik, amelynek menetrendjét a http://www.bkk.hu/nosztalgia címen nézhetik meg.

Budafok kocsiszín és a nosztalgiavillamosok 2012-ben, a villamosközlekedés megindulásának 125. évfordulóján<br>(fotó: Tóth Péter)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek