Az utolsó előtti füstpróba következik az M3-as metrón

iho/vasút   ·   2019.02.05. 09:12

Folytatódik a füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain, ahol a BKV Zrt. 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségét teszteli. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként négy-öt napig tart. Ez időszak során a metró szellőző kivezetésein, vagyis a metróállomások körüli műtárgyaknál füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

A füstpróbák hétköznap délután négy és este tíz óra között, hétvégén pedig reggel nyolctól este tíz óráig zajlanak. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról a BKV folyamatosan tájékoztatást ad. A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek