Befejezés előtt a MÁV átalakítása

iho   ·   2013.10.02. 14:43

A MÁV-Start Zrt., a MÁV-Gépészet Zrt. és a MÁV-Trakció Zrt. egyesítéséhez megvan az összes banki és kormányzati engedély, a mintegy tizenötezer főt foglalkoztató cég 2014. január 1-jén kezdi meg működését. A tranzakció mintegy 64 milliárd forint hitelkötelezettséget érint, a banki jóváhagyásra ezért volt elengedhetetlenül szükség.

Nincs azonban még felhatalmazása a vasúttársaságnak a pályaműködtetés kiszervezésére, ez a szintén mintegy tizenötezres cég 2014-ben jöhet létre. Az első lépések már megtörténtek a június 1-jei átcsoportosítással, a humán, a számviteli, a beszerzési, a logisztikai, az ügyviteli, a munka- és környezetvédelmi szolgáltatások az új MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-hez tartoznak.

A társaság a következő uniós pénzügyi ciklusban további fejlesztéseket tervez: részleges kétvágányúsítás, vonalvillamosítás, a jegyértékesítési rendszer megújítása szerepel a palettán – írja a Napi Gazdaság.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek