Beomlott egy híd Ausztriában, korlátozzák a vasúti közlekedést

MTI/iho   ·   2015.02.22. 14:49
leszakadt0

A baleset Graztól északra, az S35-ös autóút közelében történt szombaton kora este. Valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le a híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hullott a sínekre. Szerelvény épp nem haladt át az útszakaszon, személyi sérülés nem történt, de a közelben hét lakóházat is ki kellett üríteni.

Öröm az ürömben: csak anyag kár keletkezett, személyi sérülés nem történt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Az érintett vasútvonal viszonylag forgalmas, naponta száz vonat közlekedik erre. A Graz–Bécs és a Graz–Salzburg szakaszt érintő nemzetközi vasútforgalomban is kimaradások és késések várhatók, előreláthatólag két hétig. Az osztrák vasúttársaság, az ÖBB közlése szerint válságstábot hoztak létre a helyzet kezelésére. Vasárnap százhúsz vonatot érint a szakasz lezárása, ezért délelőtt harminckét pótló buszt indítottak, délutánra még több járatot terveznek. Azoknak, akik a bécsi repülőtérre tartanak, azt javasolják, hogy minél korábban induljanak el.

Az S35-ös út érintett szakasza legalább egy hétig nem lesz járható, a forgalmat az A9-es autópálya irányába terelik. A szakértők és statikusok vasárnap reggel megkezdték a beomlott híd felülvizsgálatát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek